مراحل راه‌اندازی استارتاپ
1399/7/20
نوع: استارتاپ ها
نویسنده: مهشاد یوسفی

۱- ایده پردازی

مفهوم استارتاپ از یک ایده شروع می‌شود. این ایده ممکن است خلاقانه و جدید بوده و یا ممکن است برگرفته از یک کسب‌وکار خارجی یا داخلی باشد. قرار نیست که همیشه یک کسب‌وکار جدید بر مبنای یک اختراع جان بگیرد، شاید یک فرد خلاق بتواند با تغییر کوچکی در یک فلاسک چای، توجه مشتریان را به آن جلب کرده و آن را به عنوان محصول بفروشد. اگر در اینترنت کلمه بهترین ایده‌های استارتاپی را جستجو کنید، احتمالا به گزینه‌های متعددی می‌رسید که برخی از آن‌ها در نگاه اول مسخره یا نشدنی به نظر می‌رسد، اما می‌بینید که گروهی از جوانان پرتلاش توانسته‌اند که همین ایده‌ها را به کسب درآمد برسانند و اکنون به فعالیت مشغولند. پس هیچ وقت از ایده‌پردازی در حوزه کارآفرینی نترسید.

 

۲- تحقیق و تعیین نقشه راه 

گام دومی که برای تحقق بخشیدن به مفهوم استارتاپ باید بردارید، برداشتن یک کاغذ سفید و نوشتن نقشه راه است. در واقع، این یک طرح خام از ایده شما و مسیر کلی آن است و باید در آن مشخص کنید که می‌خواهید به چه نقطه‌ای برسید. همانطور که گام اول را با ایده‌پردازی برداشته‌اید، بهتر است کمی خیال پردازی کنید و هدف خود را تا نهایت ممکن پیش ببرید.

بعد از مشخص شدن هدف نهایی، زمان آن رسیده که این مسیر را به چندین مسیر کوتاه‌تر بشکنید و در واقع چندین هدف کوتاه و بلند برای خود نظر بگیرید.

 

۳- تهیه نمونه اولیه

ایده‌های مختلفی در قالب مفهوم استارتاپ تعریف می‌شوند که انجام هر کدام از آن‌ها، از یک مسیر متفاوت عبور می‌کند. برخی از این ایده‌ها، خدماتی هستند و نیازی به تهیه نمونه اولیه ندارند، برخی دیگر شامل نمونه‌های آزمایشگاهی می‌شوند، که اصلی‌ترین گام، مربوط به همین تهیه نمونه اولیه است. پس اگر مشخص کرده‌اید که محصول نهایی شما به چه صورتی است، باید ببینید که عکس‌العمل افراد جامعه نسبت به نمونه اولیه آن به چه صورت است. بنابراین، سعی کنید که چند نمونه اولیه، تولید کنید که کیفیت آن‌ها برای عموم جامعه قابل قبول باشد.

 

۴- عرضه نمونه به جامعه هدف کوچک و بررسی بازار

در این مرحله، تعدادی از نمونه اولیه‌ای که تولید کرده‌اید را در اختیار جامعه هدف خود قرار دهید و همزمان با آن، یک فرم نظرسنجی نیز در اختیار آن‌ها قرار دهید. از افراد بخواهید که از محصول مورد نظر استفاده کنند و در مورد شرایط مختلف آن نظر بدهند.

فرم نظرسنجی شما می‌تواند شامل این موارد باشد:

کیفیت کاری و ظاهری محصول، کیفیت خدمات محصول، قیمت محصول، میزان تمایل مشتریان به استفاده از محصول، نیاز مشتریان و نواقص عملکردی محصول و ...

 

۵- ثبت ایده و محصول

زمانی که ایده خود را به ثبت برسانید، این شانس را به خود داده‌اید که در مورد مالكيت آن ادعا داشته باشید. اما این ادعا نمی‌تواند شامل محصولات به دست آمده از آن باشد و ممکن است افرادی از محصولات مشابه با آن یا حتی از ویژگی‌های بهتر آن استفاده کنند. پس باید در مراجع قانونی نسبت به ثبت ایده و محصول خود اقدام کنید و مطمئن شوید که هیچ شخص دیگری از محصولات شما استفاده نمی‌کند.

مقدمات انجام این کار نیز همانند مراحل ثبت اختراع است و می‌توانید از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز مالکیت معنوی این کار را انجام دهید.

 

۶- پیدا کردن سرمایه‌گذار 

یکی مهم‌ترین مراحل و شاید بزرگ‌ترین چالش برای راه اندازی استارتاپ، پیدا کردن سرمایه‌گذار برای پروژه است که بتواند ریسک سرمایه‌گذاری روی یک ایده نو را بپذیرد. یک لیست از سرمایه‌گذارانی که به حوزه فعالیت شما نزدیک‌ترند، تهیه کنید و بعد از بررسی‌های لازم، با آن‌ها ارتباط گرفته و یک قرار مذاکره تعیین کنید و با آن‌ها در مورد پروژه خود صحبت کنید.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.